Luchtige Kefirpannenkoeken

Luchtige Kefirpannenkoeken

 

Zin in pannenkoeken, maar dan net even voedzamer? Deze kefirpannenkoeken zijn een luchtig en lichtzuur alternatief voor de klassieke variant. Door kefir te gebruiken in plaats van melk krijg je niet alleen extra smaak, maar ook een flinke dosis goede bacteriën mee. Ideaal als ontbijt, lunch of een stevig tussendoortje en ook nog eens makkelijk te maken met je zelfgemaakte kefir!


🛒 Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 240 ml melk kefir (vers of uit de koelkast)
  • 2 eieren
  • 180 g zelfrijzend bakmeel
  • Zonnebloem olie om in te bakken
  • Eventueel: 1 eetlepel honing of een snuf kaneel voor wat extra smaak

👩🍳 Bereiding

  1. Klop de natte ingrediënten
    Breek de eieren in een mengkom en voeg de melk-kefir toe. Klop tot een luchtig mengsel.
  2. Voeg het bakmeel toe
    Roer het zelfrijzend bakmeel er geleidelijk doorheen tot je een glad beslag hebt. Voeg eventueel honing of kaneel toe voor een zoete twist.
  3. Laat het beslag rusten (optioneel)
    Laat het beslag 5-10 minuten staan voor extra luchtige pannenkoekjes.
  4. Bakken maar!
    Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin (2-3 minuten per kant).
  5. Serveer warm
    Heerlijk met vers fruit, yoghurt, noten of gewoon zo!

🍓 Serveer met:

  • Vers fruit en een beetje honing
  • Griekse yoghurt of extra kefir
  • Noten en zaden voor crunch
  • Of gewoon naturel – ze zijn al superlekker!
Terug naar blog